İstanbul Uluslararası Yayıncılık haftası başlıyor

0
101

İstanbul Uluslararası Yayıncılık haftası başlıyor

GÜÇLÜ OLMA VURGUSU

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Türkiye’nin yayıncılıkta pazar büyüklüğü bakımından dünyada ilk sıralarda geldiğini vurgulayarak, “Uluslararası yayıncılık sektöründe en hızlı mesafe kaydeden ülkelerden biri olan Türkiye, hâlihazırda Orta Doğu ve Balkanlar başta olmak üzere uluslararası yayıncılıkta bölgesel bir merkez haline gelmiştir. İstanbul Uluslararası Yayıncılık Haftası ile bölgesel merkez iddiamızı küresel ölçeğe taşıyoruz.” dedi.

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk de konuşmasında yayıncılık hayatının kamu özel sektör iş birliğiyle gelişebileceğine ve uluslararası marketlerde İstanbul’un  önümüzdeki yıllarda çok daha dikkat çekici seviyeye ulaşacağına dikkat çekti.

İstanbul Uluslararası Yayıncılık haftası başlıyor #1

Yayıncılar Meslek Birliği Federasyonu Başkanı Münir Üstün ise “Türkiye’nin büyümesi, sadece sanayi ile değil ancak yayıncılık, sinema gibi kültür endüstrileri bakımından da güçlü olması sayesinde gerçekleşebilir.” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz